Om mig

Jag älskar att resa och att skriva, och i denna blogg kombinerar jag dessa två intressen. Inom mitt jobb ägnar jag mig åt vetenskapligt skrivande, medan jag här får ge utlopp för mer kreativt skrivande. Då jag reser gillar jag mest resor som jag planerat och plockat ihop själv, men det händer också att jag åker på charter eller gruppresor ibland. Hittills har jag besökt 27 länder, främst i Europa, men också några i Nordamerika. Jag hoppas få besöka många andra världsdelar ännu, och drömmer om att någon gång åka på en längre resa och/eller bo en period utomlands. I denna blogg berättar jag om resor jag gjort och planerar göra både i Finland och utomlands, samt delar med mig av praktiska resetips och reseinspiration. Livet är en resa, följ med och njut av den!

Alla bilder jag publicerar i bloggen är mina egna om inget annat anges. Vill du använda en bild, hör därför av dig till mig först!

En kommentar till “Om mig”

  1. Hej, jag har aldrig varit i Vasa och har i Sverige inte varit så långt uppe i norr som i Umeå och inte kunnat ta färjan över. Men jag tycker mycket om finsk karaktär. Jag har blivit så oerhört fint bemött i Helsinki efter att jag vid Helsinki-päivä (12 juni) skrev en sångtext som hittas på YouTube på sökorden ahti nikkonen helsinki heaven. Och jag vet att artisten Alf Robertson (död julafton 2008) tyckte mycket om Österbotten. Annars är jag inte särskilt reslysten. Skulle gärna besöka mina kolleger i USA och England men det är då inte för själva resandets skull. Eller så älskar jag att resa men förnekar det, för att jag inte har råd. Nå, jag får kolla in vad du berättar om. Intressant att du skriver vetenskapligt i ditt yrkesliv. Jag är nog själv mest inom fantasin, som kan skriva om att växa upp i Helsinki fastän jag inte gjort det. (Växte upp i Warszawa.) Min skrivarlya i Göta (5 mil norr om Göteborg) kallas Tanja Virtanen-arkivet, men det är en annan historia. Ha det fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *