Resor kring jul

(Tämä postaus löytyy suomeksi klikkaamalla ”suomi”-painiketta sivun oikealla reunalla)

Hittills har jag aldrig varit bortrest över jul. Länge kändes det otänkbart, men numera kunde jag faktiskt tänka mig att resa bort över jul. Vet dock ej om någon i min närhet är lockad av den tanken 😉 Hursomhelst har jag några gånger varit på resa före eller efter jul, och tänkte se tillbaka på dessa resor i detta inlägg.

År 2006 var jag till Stockholm på mellandagsrea med några vänner. Fanns inte så många bilder från denna resa, men den belysta granen i gallerian på bilden nedan fanns åtminstone dokumenterad.

Julgran i gallerian.

Ett år har jag firat nyår utomlands, och det var vid årsskiftet 2010/2011 då jag var i London med en vän. Vädret var kanske inte det bästa vid just den tidpunkten, men vi fick ändå se och uppleva mycket. En del juldekorationer fanns förstås framme, och framför allt var fyrverkerierna på nyårsafton helt makalösa.

I början av detta år tillbringade jag en vecka på Gran Canaria strax efter nyår (har skrivit lite om resan här). Då fanns ännu alla julprydnader kvar där, och det var lite intressant att se kontrasten mellan julsaker och sol/värme/palmer etc.

Julgran i hotellets reception.
Julgran i centrum.

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag varit två helger i Mariehamn på Åland denna höst, och den senare var i slutet av november. Just denna helg var det också öppning av julgatan i Mariehamn, med julbelysning, julmusik etc.

Julgatan (Torggatan) i Mariehamn.

Och sen har jag förstås varit i Helsingfors några gånger kring jul, till exempel i slutet av november i år, som också nämndes i förra inlägget. Många vackra julbelysningar, som tyvärr inte gör sig lika bra på bild som i verkligheten.

Julbelysning utanför Stockmann i Helsingfors.

Länge har jag också velat åka på julmarknad till någon stad i Europa kring jul, men hittills har det inte blivit av. Kanske nästa år?

Föredrar ni att vara hemma eller resa bort över jul/kring jul och nyår?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *