Vi fortsätter på temat restauranger, som i förra inlägget. Det är mycket sällan, nästan aldrig, jag går ut och äter till en lite finare restaurang i min hemstad helt utan orsak. Men igår var faktiskt ett sådant tillfälle. Eller helt utan orsak var det ju inte eftersom vi hade fått ett presentkort som vi passade på att använda 🙂
Istället för en vanlig fredagsmiddag där hemma blev det alltså fredagsmiddag på Stefan’s Steakhouse igår. Det har rört på sig ganska mycket i restauranglivet i Vasa de senaste åren. En del restauranger har stängt och nya har öppnat. Stefan’s Steakhouse är en av nykomlingarna och den har funnits i kanske lite över ett år. Jag hade besökt restaurangen en gång tidigare före igår, och har varit nöjd båda gångerna.
Många valmöjligheter
Som namnet antyder är restaurangen specialiserad på kött, med det finns även en fiskrätt och ett vegetariskt alternativ på menyn. Man kan välja om man vill ha en av de färdiga huvudrätterna, eller ifall man vill plocka ihop sin rätt själv och välja vilken biff och vilka tillbehör man vill ha. Det finns förstås också för- och efterrätter på menyn, samt färdiga trerättersmenyer.
Vi valde igår att äta biff + tillbehör enligt eget val. Och vill man ha biff tror jag nog att detta är ett av de bästa ställena i Vasa. Jag åt inhemsk oxinnerfilé igår, och oj vad mört det var! Blev passligt mätt och hade egentligen inte behövt någon efterrätt, men var ändå sugen på något mer och fastnade för en jordgubbssorbet.
Servicen på restaurangen var bra och man fick även bra service på svenska,vilket tyvärr inte är en självklarhet ens i tvåspråkiga Vasa. Bokningen går smidigt via deras webbsida, och det lönar sig att boka på förhand, speciellt om man är intresserad av de mest populära tiderna på ett veckoslut. Mätta och belåtna vandrade vi sedan hemåt, en bra början på helgen!