Kroatia syksy 2017 osa 1: Dubrovnik

Kun ei voi matkustaa niin pitää tyytyä vanhojen matkojen muistelemiseen (vaikka siinä on riskinä että nousee hirveä matkakuume). Ajattelin nyt tehdä katsauksen muutaman vuoden takaiseen matkaamme, eli syksyn 2017 Kroatian matkaan. Silloin teimme viikon pituisen kiertomatkan puolison kanssa kohteissa Dubrovnik-Korcula-Split. Tässä postauksessa kerron matkan ensimmäisestä osasta, siis Dubrovnikista.

Matka alkoi junamatkalla Vaasasta Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa yövyimme Forenom hostel Vantaa Aviapoliksessa ihan lentokentän vieressä. Tämä oli sopiva budjettivaihtoehto kun tarvittiin vaan sänky jossa nukkua ilman sen enempää mukavuuksia, ja kätevää että pääsi kävellen lentokentälle aikaiselle aamulennolle.

Lento lähti siis aikaisin aamulla, ja lensimme Norwegianin lennolla Dubrovnikiin. Perillä Dubrovnikissa matkustimme noin 20 km matkan lentokentältä kaupunkiin bussilla. Jäimme bussista pois vanhan kaupungin kupeessa, koska olimme varanneet asunnon, Apartment Paula, siinä läheisyydessä. Asunto ei ollut ihan valmiiksi siivottu kun saavuimme, mutta vuokra-isäntä otti meidät iloisesti vastaan ja tarjosi oluet aurinkoisella terassilla. Ei hullumpi aloitus Dubrovnikin vierailulle!

Asunto oli mukava vaikka olikin aika pieni, mutta sieltä löytyi kaikki tarvittava muutaman yön yöpymistä varten.

Vietimme yhden kokonaisen päivän ja kaksi puolta päivää Dubrovnikissa, ja tänä aikana kiertelimme vanhaa kaupunkia ja sen ympäristöjä. Muurin ympäröimä kaupunki oli mielenkiintoinen ja kaunis kapeine kujineen ja kiiltävine katukivineen. Erosi useista muista kaupungeista, missä olen käynyt. Harmi vaan että siellä oli niin paljon väkeä, vaikka sesonki olikin jo loppullaan.

Pile-portti, yksi sisäänkäynneistä vanhaan kaupunkiin.
Maisemia jotka ovat ehkä joillekin tuttuja Game of Thronesista.
Kaupungin muuri toisesta suunnasta katsottuna.

Näimme myös paljon kissoja.

Ja kävimme kävelyllä satamassa, palan matkaa keskustan ulkopuolella.

Viimeisenä Dubrovnikin päivänämme satoi. Tämä ei ehkä olisi haitannut, jos meidän ei olisi ollut pakko luvuttaa asuntomme lounasaikaan. Sitten emme oikein tienneet, mihin menisimme sillä aikaa kun odottelimme illalla Korculan saarelle lähtevää lauttaa. Yritimme mennä eri museoihin ja kauppoihin sateen suojaan, mutta muistaakseni tämä oli sunnuntai ja monet paikat kiinni.

Iltaa kohden sade loppui mutta sen sijaan alkoi kova tuuli, joten me jo huolestuimme että pääseeköhän lautta lähtemään. Miten siinä kävi saatte lukea seuraavasta postauksesta!

Oletko käynyt Dubrovnikissa? Mitä pidit paikasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *