Kroatia syksy 2017 osa 2: Korčula

Edellisessä postauksessani kerroin syksyn 2017 Kroatian-matkamme ensimmäistestä osasta, nimittäin Dubrovnikista. Sieltä matkan oli tarkoitus jatkua Korčulan kaupunkiin, joka sijaitsee saman nimisellä saarella. Kuten aiemmin mainitsin, niin tässä vaiheessa tuuli oli yltynyt, mutta onneksi katamaraani pääsi kuitenkin lähtemään. Matka ei tosin ollut niin rauhallinen ja harmoninen kuin olin kuvitellut, vaan merenkäynti oli aika kova.

Meriteitse siirtyminen eri saarten välillä on muuten Kroatiassa helppoa. Suurin lauttayhtiö on Jadrolinija, mutta on myös olemassa muita yhtiöitä, joista voi lukea esim. tässä. Koska matkamme ajoittui aika myöhälle syksyyn niin lauttayhteyksien tarjonta oli hieman rajoitettu, mutta Kapetan Luka tarjosi yhteyden joka sopi aikatauluihimme.

Lauttamatka Dubrovnikista Korčulaan kesti noin kaksi tuntia. Kun olimme päässeet maihin kävelimme majoituspaikkaan, jonka olimme varanneet, Apartments & Room Nina. Saimme taas ystävällisen vastaanoton ja parasta oli seuraavan aamun aamupala kattoterassilla. Tämä oli ainoa majoituspaikka matkan aikana johon sisältyi aamupala, ja se oli kyllä sen arvoista. Ihanaa syödä mandariineja suoraan heidän omasta mandariinipuusta aamupalaksi.

Kuten Dubrovnikissa niin vietimme myös Korčulassa kaksi yötä, siis yhden kokonaisen päivän ja kaksi puolta päivää. Korčulan kaupunki osoittautui mukavaksi pieneksi kaupungiksi, niin kuin Dubrovnik pienoiskoossa. Siellä huomasi aika hyvin että sesonki oli lopullaan, koska monet ravintolat ja kaupat olivat jo menneet kiinni, joten kaupunki tuntui melkein vähän autiolta. Täällä ei ollut samanlaista tungosta kuin Dubrovnikissa.

Aivan kuten Dubrovnik niin kaupunkia ympäröi muuri.

Tuuli oli aika kovaa sen aikaa kun olimme saarella, joten rannalla oleskelu ei tullut kyseeseen (ei ehkä muutenkaan olisi ollut ajankohtaista tähän aikaan vuodesta), mutta kävimme kuitenkin ranalla, jossa oli pieniä kiviä hiekan sijaan.

Kroatiassa tarjotaan paljon kalaa ja äyriäisiä, ja Korčulassa löysin risoton! Aiemmat kokemukseni risotosta oli kuiva riisisekoitus jota saimme koulussa, mutta täällä söin todella hyvää äyriäisrisottoa. Eli tämän jälkeen risotosta on tullut pysyvä osa myös meidän ruokalistaamme täällä kotona.

Se aika jonka vietimme Korčulassa riitti hyvin pienen kaupungin näkemiseen. Mutta jos olisi ollut enemmän aikaa niin olisi tietenkin voinut kierellä enemmän saarella. Meillä kuitenkin odotti nyt matkan viimeinen osuus, nimittäin Split. Lisää siitä seuraavassa postauksessa!

Oletko ollut Korčulassa? Mitä mieltä olit siitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *