Bergö

Yksi kesän retkikohteista oli Bergön saari Maalahden saaristossa Pohjanmaalla. Vaikka saari ei ole kovin kaukana asuinpaikkakunnastani niin tämä oli sellainen paikka jossa en ollut aiemmin käynyt. Mutta uskon, että käynti ei ollut viimeinen!

Bergöseen ei ole kiinteää maantieyhteyttä, joten sinne pääse lautalla. Tämä lautta lähtee Bredskäristä, noin 10 km länteen Moikipään kylästä Korsnäsissa. Lauttamatka kestää 10 minuuttia yhteen suuntaan, ja lähtee siis kahdenkymmenen minuutin välein. Aikataulu löytyy tästä. Olen kulkentut lautalla useita kertoja aiemmin Kaskisten ja Eskilsön välillä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun matkustin näin isolla neljän kaistan lautalla. Nykyiseen lauttaan mahtuu korkeintaan 27 autoa, mutta isompi lautta johon mahtuu 32 autoa on suunnitteilla.

Kun saavuimme Bergöseen olisi niin kuin olisi tullut suoraan Astrid Lindgrenin ”Saariston lapset” -idylliin. Niin kaunista!

Kiertelimme vähän autolla, ja suuntana oli Skäribaren, koska olimme kuulleet että siellä on hyviä hampurilaisia. Ja hyviä ne myös olivat!

Sen enempää ei ehditty tällä kertaa nähdä, mutta ajoimme mm. kirkon ja mukavan näköisen kahvilan (Bergö Café & Hantverk) ohi. Kotiseutumuseo ja vaellusreitti siellä myös kuulemma on. Sitä paitsi siellä järjestetään useita tapahtumia kesän ja syksyn aikan, esimerkiski maastojuoksukisa Trailrun ja festivaali Skärifolk heinäkuussa, ja perinteiset saaristomarkkinat syyskuussa. Mutta me tyydyimme siis pieneen kiertoajeluun ja hampurilaisiin tällä kertaa, ja sitten oli aika lähteä lautalla takaisin.

Kinnostuneille löytyy lisätietoja Bergöstä täältä (ruotsiksi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *