Kahvilat Vaasassa

Aloitin tätä postausta jo helmikuussa, mutta sitten korona tuli eikä tuntunut enää ajankohtaiselta kirjoittaa kahviloista… Vaikka vaara ei ole vielä ohi niin tilanne on onneksi nyt parempi, niin että voi käydä kahviloissa ja ravintoloissa taas, kunhan noudattaa hieman varovaisuutta. Koska Vaasaan on viime aikoina tullut joitakin uusia kahviloita niin ajattelin että postaus kahviloista, joissa tapaan käydä, voisi olla paikallaan. Aiemminhan olen kirjoittanut mm. uusista ravintoloista Vaasassa ja uusista lounasravintoloista Vaasassa.

Sweet Vaasa

Tämä on suosittu kahvila Vaasassa ja myös se kahvila, missä useimmiten käyn ystävien kanssa. Herkullisten leivosten lisäksi heillä on myös hyviä salaatteja.

Sweet Vasa sijaitsee osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 11 ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Espresso House

Espresso House on toinen hyvä vaihtoehto kaveritreffeille. Paikka on aika saman näköinen kuin ketjun muut kahvilat ja tarjonta on tietenkin myös sama. Mielestäni oli kuitenkin kiva että kahvila tuli Vaasaan muutama vuosi sitten.

Kesä-aikaan heillä on myös ulkona terassi, jossa melkein tuntui että olisi ulkomailla 🙂

Focaccia ja tosi hyvää jääteetä.

Espresso House sijaitsee kauppakeskus Espenissä (Hovioikeudenpuistikko 16) ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Café de Paris

Café de Paris on yksi Vaasan vanhimpia kahviloita, verkkosivunsa mukaan kahvila on ollut toiminnassa vuodesta 1990. Heillä on laaja valikoima erilaisia erikoiskahveja, ja lisukkeeksi erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tämä on myös yksi harvoja kahviloita joka avaa todella aikaisin, joten täällä voi vaikka käydä aamiaisella.

Café de Paris sijaitsee Rewell centerissä ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Othello

Othello on toinen klassikko Vaasassa, joka on ollut olemassa vielä kauemmin kuin Café de Paris, yli 60 vuotta heidän verkkosivunsa mukaan. Heillä on yksi kahvila Palosaarella ja toinen keskustassa. Keskustan kahvilassa tapaamme joskus käydä avopuolisoni kanssa. Se ei ole mikään kovin moderni kahvila, mutta tuntuu kodikkaalta, ja siellä on halvemmat hinnat kuin monessa muussa keskustan kahvilassa.

Keskustan Othello sijaitsee osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 19 ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Cafe Tintin Präntöö

Yksi kahvila jossa minun on ollut tarkoitus käydä siitä asti kun se joku vuosi sitten avattiin, mutta jossa kävin ensimmäistä kertaa vasta tämän vuoden alussa on Cafe Tintin Präntöö Palosaarella. Ja tämä pieni kahvila oli todellakin käymisen arvoinen. Heillä on tarjolla vohveleita sekä suolaisella että makealla täytteellä, ja ne olivat tosi hyviä! Vohvelit ovat suuria ja täytettä runsaasti, joten yksi vohveli riitti hyvin. Jos halusi sai myös ostaa vain puolikkaan vohvelin.

Café Tintin Präntöö sijaitsee osoitteessa Palosaarentie 13-17 ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

PausSi Café

Yksi Vaasan uudempia kahviloita on PausSi Café. Tämä sijaitsi alun perin Kauppapuistikolla, mutta siirtyi heinäkuussa Kirkkopuistikolle. Makeiden leivonnaisten lisäksi siellä on lounassalaattibuffetti ja myös muita kevyitä lounasvaihtoehtoja. Tämähän on mainiota koska kahvila sijaitsee sekä lähellä kotiani että työpaikkaani.

Yksi kahvilan omistajista on Thaimaasta ja siksi yhtä kahvilan seinää koristaa Thaimaan rantamaisema. Myös muilla seinillä on hienoja maalauksia.

PausSi Café sijaitsee osoitteessa Kirkkopuistikko 7 ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Aveny Café

Toinen uusvanha kahvila on Aveny Café, joka avasi kesällä Hovioikeudenpuistikolla. Kahvila oli aiemmin kauppahallissa, mutta on nyt siis muuttanut. Tässä kahvilassa kävin muutaman kerran kesällä ja luulen että siitä tuli heti uusi suosikki. Täällä on myös tarjolla salaatteja, sekä hyviä suolaisia ja makeita leivonnaisia kivassa ympäristössä. Kesä-aikaan heillä on sitä paitsi kiva terassi kävelykadulla.

Aveny Café sijaitsee osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 13, ja heidän verkkosivunsa löytyy täältä.

Syksyllä Vaasan kahvilatarjonta laajenee yhä, kun vanhan Kirkkoapteekin paikalle avataan kahvila Pharmacy House. Kiva, että kahviloita tulee lisää!

Oletko käynyt jossain näistä kahviloista vai onko sinulla joku muu kahvilavinkki Vaasassa?

2 vastausta artikkeliin “Kahvilat Vaasassa”

    1. Kiitos! Olenkin jo käynyt siellä ja hyvää oli 🙂 Kahvilaa ei vaan ollut vielä olemassa kun tämän postauksen kirjoitin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *