Kesäpäivä Kalajoella

Kuten mainitsin edellisessä postauksessani niin teimme kesälomalla pinenen roadtripin Kalajoelle ja Kokkolaan. Tässä postauksessa kerron reissun ensimmäisestä osasta, nimittäin Kalajoesta. Tämähän on aika klassinen kesälomakohde Suomessa, mutta vaikka se sijaitsee vain noin 2,5 tunnin päässä Vaasasta niin emme puolisoni kanssa kumpikaan olleet käyneet siellä aiemmin. Koska tänä kesänä yritimme löytää kohteita jotka eivät olisi liian kaukana niin tämä osoittautui sopivaksi vaihtoehdoksi.

Kalajoki on aika pieni, noin 12 4000 asukkaan kaupunki, minkä heti huomasimme. Kävimme ensin Kalajoen keskustassa, josssa ei oikeastaan ollut mitään nähtävää. Muutama kauppa ja kaksi lounasravintolaa. Söimme lounasta yhdessä niistä, Mamma Leone:ssa. Siellä oli tarjolla ihan hyvää kotiruokaa.

Sitten jatkoimme Kalajoen vanhaan kaupunkiin, ”Plassiin”, muutaman kilometrin päähän ydinkeskustasta. Siellä oli vanhoja puutaloja, ja kauniit näkymät joenrannasta.

Tällä alueella sijaitsee myös sahanjohtaja Santaholman asuinhuvila Havula. Emme käyneet siellä sisällä koska se olisi edellyttänyt osallistumista opastetulle kierrokselle, mutta piharakennuksessa oli taidenäyttelyitä sekä kahvila, jossa joimme kahvit/teet.

Havula.
Piharakennus kahviloineen.

Tämän jälkeen suuntasimme kohti Kalajoen kuuluisia Hiekkasärkkiä, joka siis on pitkä hiekkaranta noin 7 keskustasta etelään. Siellä on kolme hotellia, leirintäalue, ja paljon mökkejä ja asuntoja vuokrattavana. Me valitsimme tällä kertaa hotellin, ja hotelliksi valikoitui hotelli Rantakalla. Vaikka hotelli ei ulkoapäin ollut kovin komea, niin hotellihuone oli oikein kiva, ja palvelu hyvää. Plussana tietenkin ihana merinäköala.

Hotelli Rantakalla.
Hotellihuoneemme.

Kun olimme käyneet hotellilla lähdimme tutustumaan ympäristöön, ja mikä ranta! En usko että samankaltaisia dyynejä löytyy kovin monesta paikasta Suomessa, tuntui melkein kun olisi ollut ulkomailla 🙂 Rannalla on kilometritolkulla lankkupolkuja, mikä helpottaa liikkumista.

Vesi on paikoitellen hyvin matalaa, ja pitkälle mereen ulottuva hiekkasärkkä saa näyttämään siltä, että voi kävellä veden päällä.

Kuten kuvistä näkyy, päivämme Kalajoella oli pilvinen ja tuulinen, joten uiminen ja rantaelämä ei houkutellut. Mutta oli silti mukava kuljeskella ja katsella ympärilleen. Jos haluaa muuta tekemistä niin alueelta löytyy kaikenlaista, muun muassa vesipuisto Jukupark, seikkailupuisto Pakka, kartingrata, golfratoja, minigolfia, frisbeegolfia, SUP-lautojen, purjelautojen ja fatbiken vuokrausta, vaellusreitteja ym.

Alueella on myös useita eri ravintoloita, ja illalla kävimme syömässä kalaravintola Lohilaaksossa, jossa oli tarjolla erilaisia savukaloja.

Päivän päätteksi nautimme drinkit hotellin baarissa. Valitettavasti emme sään vuoksi saaneet nähdä odottamaani auringonlaskua, mutta olimme silti tyytyväisiä Kalajoki-päiväämme!

Matkamme jatkui seuraavana päivänä, mutta tästä lisää seuraavassa postauksessa.

Jos haluaa lisätietoja Kalajoesta kannattaa käydä sivulla visitkalajoki.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *