Kesäpäivä Kokkolan seudulla

Edellisessä postauksessa kirjoitin päivästämme Kalajoella. Siellä hotellissa vietetyn yön ja hotelliaamupalan jälkeen matkamme jatkui Kokkolaa kohti. Tässä kaupungissa olen käynyt muutaman kerran aiemmin, mutta en oikeastaan turistina. Siksi oli aika kiva katsoa kaupunkia matkailijan silmin.

Aloitimme kiertelemällä hieman keskustassa, ja ylitimme muun muassa tämän pienen joen? joka virtaa kaupungin läpi.

Sitten alkoikin jo olla lounaan aika. Olin etukäteen katsonut muutamia ruokapaikkoja (useimmten en jaksa tehdä sitä ennen matkoja, mutta koska tämä oli niin lyhyt matka ja halusin saada ajasta kaiken irti niin olin etukäteen selvittänyt ravintoloita sekä Kalajoella että Kokkolassa). Se paikka joka sillä hetkellä sijaitsi meitä lähimpänä oli Cafe con Afetto. Siellä oli sinä päivänä tarjolla ahventa varhaisperunoiden ja Sandefjordin kastikkeen kera, ja miten hyvää se olikaan! En tiedä milloin olisin viimeksi syönyt niin hyvää ahventa. Kiva yksityiskohta jonka huomasimme vasta tilattuamme ruoan oli, että kahvila oli laulaja Sonja Biskopin omistama 🙂 Suosittelen tätä paikkaa. Muita ravintoloita, joissa mielelläni olisin käynyt, oli Kesäravintola Mustakari, Kesäravintola Wanha Elba ja Vohvelikahvila. Mutta nämä saa jäädä toiseen kertaan.

Tyytyväisinä lähdimme katselemaan puutaloaluetta Neristan:ia. Siellä oli paljon kauniita puutaloja, muistutti paljon esim. Kristiinankaupunkia.

Tänä päivänä sää suosi meitä paremmin, ja tuli melkein lämmin kierrellä siinä yhdessä vaiheessa. Kun olimme mielestämme valmiita Kokkolan keskustassa palasimme autolle ja jatkoimme matkaa etelään päin. Kasitien sijaan ajoimme Kokkolasta Pietarsaareen läpi 7 sillan saariston. Tämä tie kulkee siis nimensä mukaan yli 7 eri siltaa, ja maisemat olivat hyvin kauniit (hieman vaikea vaan saada auton ikkunasta hyvää kuvaa).

Matkalla kävimme myös kahvilassa nimeltään Café Bryggan Öjassa. Tämä oli oikein idyllinen pieni kahvila joka sijaitsi laiturilla, käynnin arvoinen! Mutta tämä paikka ei kyllä tule vahingossa vastaan, eli onneksi olin löytänyt tämänkin etukäteen kun etsin ravintoloita.

Matkamme viimeinen pysähdys oli Pietarsaaressa, jossa kävimme avopuolisoni kaverin luona. Iltaa vietettiin vielä Forsbyssä toisen porukan kanssa, joten meni aika myöhälle yölle ennen kuin olimme taas kotona Vaasassa. Mutta oikein mukava reissu oli ollut ja sain todeta ettei tarvitse matkustaa kauas että pääsee matka-fiilikseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *