Blogihaaste: 10 matkailufaktaa minusta

Monessa matkablogissa on viime aikoina kiertänyt Unelmatrippi-blogista lähtöisin oleva blogihaaste, jossa tulee listata kymmenen matkailufaktaa itsestään. Ajattelin myös tarttua tähän haasteeseen, joten tässä 10 matkailufaktaa minusta:

1. Rakastan lentokenttiä ja lentämistä

Tämän kohdan monet ovat maininneet matkailufaktoissaan, ja myös minä halusin nostaa sen esille tässä. Lentokenttien tunnelmassa on jotain erityistä – odotuksia ilmassa, ja sekalainen joukko erilaisia ihmisiä, jotka kaikki ovat matkalla jonnekin. Ja kun sen jälkeen istahtaa lentokoneeseen niin se on paras alku matkalle. Mutta olen myös tietoinen siitä, että lentäminen kuormittaa ilmastoa ja olen siksi myös valmis korvaamaan lentämisen muilla kulkuvälineillä kun se on mahdollista. Toivon kuitenkin, että lentokoneista ajan myötä tulee ilmastoystävällisempiä, niin että voisi hyvällä omallatunnolla lentää jatkossakin.

Tällaista näkyä ei ole vähään aikaan nähnyt.

2. En ole ikinä ollut yksin lomareissulla

Olen matkustanut yksin työmatkoilla (kotimaassa) ja olen myös matkustanut yksin ulkomaille kaverin luokse. Mutta en ole ikinä ollut lomamatkalla alusta loppuun yksin. Kauan ajattelin että matkalle tarvitsee seuraa, sellainen kuvahan minulla matkoista oli. Se oli oikeastaan vasta kun aloin seuraamaan muita matkabloggaajia ja -instagrammaajia kun tajusin että voihan sitä yksinkin matkustaa. Ja minähän viihdyn muutenkin hyvin omassa seurassani, niin miksi ei myös matkoilla? Eli kun vaan taas on mahdollista matkustaa niin tämä on bucket listallani, soolomatkailun kokeileminen.

3. Teen listoja vaikka mistä

Rakastan listoja ja taulukoita, ja siten tietokoneeltani löytyy lukuisia eri Excel-taulukoita, myös matkustamiseen liittyviä. Useimpia ulkomaan matkoja varten teen pakkaamislistan yhteen taulukkoon, ja budjetin toiseen (nämä sitten säästän että niitä voi hyödyntää myöhempiä matkoja suunnitellessa). Minulla saattaa myös olla listoja eri aikatauluista ja suunnitelmista, ja matkan jälkeen lisään matkan siihen Excel-taulukkoon, jossa kaikki tekemäni matkat on järjestelmällisesti listattu.

4. Olen suunnittelija

Edellisestä kohdasta on looginen jatkumo tähän. Halua suunnitella suurimman osan etukäteen, ja siten en ole (ainakaan vielä) lähtenyt matkalle, jossa ei esim. kaikkia majoituksia olisi varattu etukäteen. Jos lähtisi oikein pitkälle matkalle niin kaikkea ei ehkä pystyisi varaamaan etukäteen, mutta tavallisilla lyhyemmillä matkoilla haluan suunnitella mahdollisimman paljon etukäteen, niin siihen ei kulu aikaa matkan aikana. Otan myös paljon selvää kohteesta ennen kuin varaan matkan, tai viimeistään ennen kuin lähden matkaan. Useimmiten en valitse pakettimatkoja vaan suunnittelen matkani itse.

5. Olen vain käynyt yhdessä maanosassa Euroopan ulkopuolella

Vaikka olen jonkun verran matkustanut, niin suurin osa matkoistani on keskittynyt Eurooppaan, sekä muutama USA:han ja Kanadaan. Kävisin kuitenkin mielelläni myös muissa maanosissa, ainakin Aasisassa ja Oseaniassa.

Seattle, USA, 2012.

6. En ole koskaan ollut laskettelu/hiihtoreissulla

En ole ikinä lasketellut eikä kukaan muukaan perheessäni ole hiihtoihmisiä, joten meidän talvilomilla olemme suunnanneet etelän lämpöön. Ainoa kerta kun olen ollut Lapissa, on yhdellä työmatkalla Inariin. Mutta haluaisin mielellään nähdä ja kokea enemmän Lappia, ja nyt kaikkine matkustusrajoituksineen ja hiihdosta kiinnostuneen puolison kanssa niin Lapin reissu ei ehkä ole enää yhtä epätodennäköinen.

7. Olen avoin useimmille asumismuodoille matkoilla

Hotelli, Airbnb-asunto, bed&breakfast, retkeilymaja, hostelli, mökki – olen kokeillut ja olen avoin useille eri asumismuodoille matkoilla. Sen ei tarvitse olla mikään luksusmajoitus mutta kuitenkin jonkinlaista tasoa – puhdasta ja siistiä, rauhallista ja turvallista voisi olla avainsanat. Teltta on pois suljettu ja nykyään myös kaikista halvimmat asumismuodot, kuten hostellit, ovat harvinaisempia. Sen sijaan olen ruvennut suosimaan vuokra-asuntoja kuten Airbnb. Ne ovat usein halvempia, ja tuntuu että sillä tavalla myös pääsee lähemmäs paikallisia. Mutta joskus, erityisesti lyhyemmällä matkalla niin on myös kiva mennä hotelliin. Joskus olisi myös mielenkiintoista testata kodinvaihtoa.

Mukava Bed&Breakfast Lissabonissa 2019

8. Kuljen mielelläni jalan matkoilla

Parhaiten mielestäni kokee matkakohteen kävelemällä, joten matkoilla jalat usein väsyy. Poikkeuksena on tietenkin pitkät välimatkat, silloinhan ehkä joutuu turvautumaan johonkin kulkuveuvoon. Vaikka mielelläni käyn katsomassa eri nähtävyyksiä niin en välttämättä kulje museosta toiseen, vaan usein kerta kaikkiaan kohteen tutkiskelu kävelemällä riittää. En myöskään kovin usein shoppaile nykyään matkoilla, vaan käytän mielummin ajan kohteeseen tutustuimseen. Mutta joitakin aktiviteetteja täytyy kyllä olla, viikon pelkkä löhöily rannalla ei ole minun juttuni.

9. Minulla on huono suuntavaisto

Monet bloggaajat ovat sanoneet omaavansa hyvän suuntavaiston, mutta minun on todella surkea! Löytääkseni paikasta toiseen ilman apua minun on täytynyt käydä paikassa useita kertoja. Joten google maps on usein käytössä.

10. Unelmoin pidemmästä ulkomaan jaksosta

En ollut ikinä vaihdossa opiskeluaikana, mikä näin jälkenpäin ehkä vähän harmittaa. Mutta juuri silloin ei minulla ollut tarvetta pidemmälle ulkomaan jaksolle. Tarve on tosin kasvanut vuosien myötä, ja nykyään unelmoin joko vähän pidemmästä matkasta, tai jonkin aikaa ulkomailla asumisesta. Mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Tällä hetkellä pieni viikonloppumatka johonkin naapurimaahan tuntuisi luksukselta 😀

Tässä minun tämänhetkiset 10 matkailufaktaa, mutta varmaa on vielä monta mielenkiintoista yksityiskohtaa, mitä jäi kertomatta.

Sinä matkabloggaaja – tartu haasteeseen! Ohjeet alla.

**********************

10 matkailufaktaa minusta -blogihaaste

Osallistu 10 matkailufaktaa minusta -blogihaasteeseen! Tee näin ja kopioi nämä ohjeet mukaan omaan postaukseesi:

 • Kirjoita 10 matkailufaktaa minusta -blogipostaus, jossa kerrot otsikon mukaisesti 10 matkailuun liittyvää faktaa itsestäsi.
 • Linkitä jutussasi alkuperäiseen, Unelmatrippi-blogin liikkeelle laittamaan 10 matkailufaktaa minusta -postaukseen.
 • Haasta mukaan haluamasi määrä muita bloggaajia.
 • Haasteeseen voi halutessaan tarttua kuka tahansa bloggaaja myös ilman haastetta.

4 vastausta artikkeliin “Blogihaaste: 10 matkailufaktaa minusta”

 1. Kiva lukea tämä haastepostaus sinunkin blogistasi! 🙂

  Tässä oli aika monta kohtaa, jotka olisin itsekin voinut listata. Myös minusta lentokentillä on omanlaisensa, kutkuttava tunnelma. Itse lentäminen ei kuitenkaan herätä minussa sen ihmeempiä fiiliksiä vaan tykkään enemmän automatkoista, koska niillä näkee niin paljon enemmän. Mutta lentämiselle on toki paikkansa. Ja Exceleitä löytyy muuten minultakin joka lähtöön! Pidän niitä Google Drivessa, joten esim. kulukirjanpitoa voi kätevästi päivittää reissuilla kännykällä. 🙂

  1. Kiva että kävit lukemassa 🙂 Se on kyllä totta että automatkoilla näkee enemmän, eihän lentokoneesta näe mitään 😀 Mutta nopeammin pääsee eteenpäin. Tuo oli muuten hyvä vinkki laittaa Excelit Google Driveen niin ne on matkalla mukana, pitääpä itsekin kokeilla sitä 🙂

 2. Voi vitsit! Jos sä tunnistit monta tuttua kohtaa mun listalta, niin tunnistin mäkin sun omalta! Lentokentissä on kyllä sitä ihanaa tunnelmaa, jonka vaan aistii! Mäkin oon tosi innokas tekemään listoja kaikesta mahdollisesta, tänään viimeksi rustasin vihkoon juttuja 😀 Monipuoliset majapaikat on kyllä kivoja! Yksin matkustaminen ei oo välttämättä kaikkien juttu, mutta sitä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Helpottaa niin paljon matkalle lähtemistä (kun ei saa puolisoa suostuteltua mukaan). Kävelen kans paljon reissussa ja haluaisin kans olla ulkomailla pidemmän pätkän! Oon yrittänyt toista osapuolta houkutella, mutta… 😀 Matkojen suunnittelu on ihanaa, enkä malttais odottaa et sais jo alkaa jotain suunnittelemaan. Tietystihän vois jo valmiiks jotain suunnitella, mutta äh, en tiedä. Sulla on kyllä tosi hyvä Vaasa tietopaketti täällä blogissa! :)) Suosittelen Lappiin lähtemistä, nyt kun ei oikein muutakaan voi. Lappi on niin ihastuttava, oon ite menettänyt sinne sydämen jo vuosia sitten.

  1. Kiva jos tunnistit kohtia myös mun listalta 😀 Joo täälläkään ei oo toinen osapuoli ihan vielä lämmenny tuolle pidemmälle ulkomaanjaksolle, mutta ehkä joskus 😉 Samaa oon myös minä miettiny että voishan sitä nyt tehdä valmiiksi kaikenlaisia matkasuunnitelmia, mutta ei se sitten kuitenkaan ole yhtä kivaa kun ei tiedä voiko/koska ne voi toteuttaa. Ja sit joutuu varmaan kuitenkin päivittämään suunnitelmaa kun matka joskus on ajankohtainen.. Joo oon kirjoitellu sitten Vaasa-juttuja kun ei ole mitään ajankohtaisia matkajuttujakaan kirjoitettavana. Mutta voisi kyllä ottaa tavaksi kirjoitella vanhoistakin matkoista niin kun sinä teet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *