Käydyt pääkaupungit

Blogeissa Vackra lilla vardag ja Marias memoarer luin hiljattain postauksia käydyistä pääkaupungeista, ja ajattelin että minäkin voisin tehdä listan pääkaupungeista, joissa olen käynyt.

Helsinki

Pääkaupungissamme olen tietenkin käynyt. Tämä kaupunki on oikeastaan tullut tutuksi vasta aikuisiällä. Nykyään käyn siellä silloin tällöin työasioissa, ja minulla on myös muutamia siellä asuvia ystäviä.

Tukholma

Ruotsin pääkaupungissa kävin enismmäistä kertaa vuonna 2001 kun olin 14 vuotta vanha. Muistan että se oli mielestäni myöhään, koska ”kaikki muut” olivat jo käyneet siellä. Sen sijaan olin tietenkin ollut monella muulla matkalla. Sen jälkeen olen käynyt yhteensä kuusi kertaa Tukholmassa, useimmiten ystävien kanssa. Viimeksi kävin siellä vuonna 2011, joten pian olisi aika käydä siellä uudestaan.

Oslo

Oslossa olen käynyt kerran, ja se oli vuonna 2007 kun olin kahden ystävän kanssa käymässä kolmannen ystävän luona, joka opiskeli siellä.

Kööpenhamina

Tanskan pääkaupungissa olen tähän mennessä käynyt kolme kertaa. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2004 kun olimme kahden viikon bussikiertueella silloisen puhallinorkesterini kanssa. Sitten kävin siellä viime vuonna työmatkalla, ja siinä välissä kerran avopuolisoni siskon ja hänen avopuolisonsa luona. Joten siellä ehkä tulee käytyä tulevaisuudessakin.

Tallinna

Tämä on kaupunki jossa en ole kovin montaa kertaa käynyt vaikka ei se olekaan niin kaukana. Ensimmäisen kerran olin siellä päiväristeilyllä muutaman ystävän kanssa vuonna 2011, ja sitten vietimme siellä pari päivää muutama kesä sitten avopuolisoni kanssa.

Riika

Riikassa olen käynyt kerran, ja se oli vuonna 2009 isäni kanssa. Hän juoksi siellä marathonin ja minä lyhyemmän reitin, 5 km muistaakseni.

Wien

Wienissä kävimme perheen kanssa vuonna 2007, ja myös tämän matkan teimme koska isä juoksi siellä marathonin.

Bryssel

Brysselissä kävin myös vuonna 2004, samalla puhallinorkesterimatkalla, jolla kävin myös ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa.

Pariisi

Sammalla puhallinorkesterimatkalla vuonna 2004 vietimme myös yhden päivän Pariisissa.

Lontoo

Kuten kirjoitin ennen joulua, niin olen kerran viettänyt vuoden vaihdetta Lontoossa.

Luxemburg city

Aiemmin olen maininnut että olin vuonna 2012 kolme viikkoa Luxemburgissa kun tein siellä harjoittelua Eurooppakoulussa.

Amsterdam

Luxemburg-matkan yhteydessä kävimme myös Amsterdamissa.

Dublin

Dublinissa vietin yhden päivän työmatkan yhteydessä vuonna 2015.

Budapest

Keväällä 2017 vietimme avopuolisoni kanssa pitkää viikonloppua Budapestissa.

Lissabon

Ja viime vuonna kävimme avopuolisoni kanssa Lissabonissa, josta myös olen kirjoittanut täällä blogin ruotsinkielisellä sivulla.

Yhteensä siis 15 pääkaupunkia jos sain kaikki mukaan. Sen lisäksi olen käynyt 12 maassa, jossa en ole vieraillut maan pääkaupungissa (Kypros, Kreikka, Italia, Kroatia, Puola, Venäjä, Sveitsi, Slovakia, Tsekki, Saksa, Kanada ja USA). Missä pääkaupungeissa sinä olet käynyt?

Ps. Muistathan vastata blogin lukijakyselyyn? 😉 Klikkaa tästä päästäksesi kyselyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *