Iskmo-Jungsundin vaellusreitti Mustasaaressa

Pääsiäisenä kävimme meille uudella vaellusreitillä, Iskmo-Jungsundin vaellusreitillä Mustasaaressa. Tällä vaellusreitillä voi valita eri pituisia reittejä, 1,8 km ja 12 km välillä. Lähtöpaikka on joko Jungsundin urheilukenttä tai Hallonnäsin parkkipaikka. Kartan ja lisätietoja löydät täältä.

Me aloitimme Jungsundin urheilukentältä ja kävelimme sitten 4 km reitin Hallonnäsin parkkipaikalle, jossa me käännyimme ja menimme samaa reittiä takaisin. Yhteensä matkaa tuli siis 8 km. Tällä kertaa ei ollut vaikeaa löytää oikea reitti, se oli selkeästi merkitty sinisillä merkinnöillä ja/tai nuolilla.

Reitin varrella kuljimme monen pienen järven, tai ”salmen” ohi.

Reitti kulki enimmäkseen pieniä metsäpolkuja pitkin, mutta välillä oli pitkospuita tai vähän leveämpi polku.

Reitin varrella oli kaksi taukopaikkaa. Pysähdyimme yhdellä niistä (Strömssund), sytytimme nuotion ja grillasimme makkaraa. Paikalla oli valmiina polttopuita. Istumapaikkoja oli hyvin, joten pystyi hyvin pitämään turvavälit vaikka monet muut pysähtyivät tauolle samaan aikaan. Myös tämä taukopaikka oli sopivasti pienen järven rannalla.

Vaikka oli aurinkoinen päivä niin ehti tulla vähän kylmä ennen kuin makkarat olivat valmiit, joten pitääpä otta enemmän vaatetta mukaan seuraavalle vaelluskierrokselle (vaikka siihen mennessä on ehkä jo tullut lämpimämpää). Toinen huono puoli vaellusreiteillä tällä hetkellä on, että on aika paljon ihmisiä liikkeellä. Luonnossahan olisi mieluiten ihan omassa rauhassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *