Pilvilammen luontopolku Vaasassa

Näinä aikoina kun vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat hieman rajalliset, niin teemme tietenkin niin kuin monet muutkin suomalaiset – eli lähdemme luontoon. Minähän kirjoitin jo syksyllä kun olin kiertämässä luntopolkua Bodvattnetin kiertoa, että pitäisi lähteä luontoon kokeilemaan erilaisia luontopolkuja useammin. Jostain syystä en kuitenkaan ole saanut sitä aikaisesti. Mutta nyt on yhtäkkiä aikaa kaikenlaiseen mihin ei ollut aiemmin, esimerkiksi luonnossa olemiseen.

Eilen kävin siksi ensimmäistä kertaa Pilvilammella Vaasassa, ja siellä olevalla luontopolulla. Pilvilampi sijaitsee noin 9 km Vaasan keskustasta, ja sieltä löytyy eri pituisia reittejä. Me valitsimme 3 km pitkän luontopolun.

Kun lähtee kiertämään luontopolkua pitää olla tarkkaavainen jo parkkipaikalla, niin että aloittaa kierroksen oikeasta suunnasta. Me lähdimme tietenkin kiertämään väärästä suunnasta ja siksi meillä oli paikoitellen vaikeuksia löytää oikeaa reittiä pitkin. Luntopolku on merkitty tällaisilla ”luontopolku” -kylteillä (joista ensimmäinen löytyy jo parkkipaikalta, jos olisi katsonut tarkoin).

Lisäksi reitti on merkitty tällaisilla kepeillä, joissa sininen merkki.

Tasaisin välein on myös kylttejä, joissa on tietoa metsästä ja sen kasveista.

Reitti oli enimmäkseen helppokulkuinen, mutta ei kuitenkaan sovi esim. lastenvaunuille tai pyörätuoleille osassa reittiä olevien pitkospuiden takia.

Reitin loppupäässä (tai aika alussa meidän osalta kun kiersimme vastakkaiseen suuntaan) näkee vilahduksen itse Pilvilammesta. Tämän osan reitistä voi hyvin myös mennä vaikka lastenvaunuilla tai pyörällä.

Luontopolun varrella on ainoastaan yksi taukopaikka ja siellä oli eilen aika paljon väkeä, joten valitsimme sen sijaan rauhallisen paikan metsästä meidän kahvitaukoa varten. Mutta jos lähtee kiertämään jotain pitempää reittiä niin sieltä lötyy varmasti useampia taukopaikkoja.

Lisätietoja Pilvilammesta ja luontopolun esitteen löydät täältä ja Vaasan sekä muun Pohjanmaan luontoreittejä voit hakea täältä. Pilvilammen retkestä innostuin nyt taas luontopoluista, joten toivottavasti samankaltaisia retkiä tulee pian tehtyä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *