Risön reitti Vaasassa

Siitä alkaa olla aikaa, kun viimeksi kävimme jollain vaellusreitillä. Mutta nyt kun pandemiatilanne on taas huonontunut ja on hieman rajoitettua, mitä voi tehdä niin ajattelin, että käynti luonnossa olisi taas paikallaan. Siksi kävimme eilen Risön reitillä, noin 7 km etelään Vaasan keskustasta.

Tämä reitti alkaa Ampujantien eteläisessä päässä, jossa on parkkipaikka. Reitti on noin 5 km pitkä kierros, josta voi poiketa kahdessa eri lintutornissa. Ensimmäinen on Ryövärinkarin lintutorni, jonne pääsee pitkospuita pitkin. Tämän lintutornin kohdalla on myös kuivakäymälä ja tulentekopaikka. Toinen lintutorni on matalampi lintujenkatselutasanne Tuovilanjoen suulla. Me kävimme vain jälkimmäisessä.

Parkkipaikalta on viitoitus ensimmäiselle lintutornille, mutta tämä on oikeastaan ainoa viitoitus koko reitin varrella.

Reitti on toisaalta helppokulkuinen ja aika helppo seurata, koska se enimmäkseen kulkee leveää hiekkatietä pitkin. Mutta muutana kerran jouduimme kyllä katsoa google mapsista, että mihin suuntan eri risteyksissä tulisi jatkaa.

Tässä alla pienempi lintutorni ja näkymä sieltä, mutta mitään lintuja emme tällä kertaa nähneet. Emme ehkä olleet paikalla oikeaan aikaan lintubongausta ajatellen.

Reitillä oli muuten vaihtelevat maisemat – vettä, peltoja ja metsää.

Reitin loppupuolella löysimme myös aika taitavasti tehtyä graffitia keskellä metsää.

Kaiken kaikkiaan saimme oikein sopivan, noin tunnin kävelylenkin! Itsekseen saimme myös kulkea. Koko reitin aikana emme nähneet ketään, ennen kuin palasimme parkkipaikalle.

Lisätietoja Pohjanmaan vaellusreiteistä löytyy esimerkiksi Vasabladetin yhteenvedosta, tai Luontoon.fi:n reittikuvauksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *