Take away lounas Vaasassa

Nyt kun sekä minä että avopuolisoni työskentelemme kotoa niin yritämme piristää arkea hieman, ja tukea paikallisia yrityksiä, hakemalla take away lounasta muutamana päivänä viikossa. Tässä postauksessa ajattelin jakaa tähänastisia kokemuksiani take away ruoasta Vaasassa.

Hejm

Tämä oli varmaankin yksi ensimmäisistä paikoista, joista haimme lounasta. Heillä on take away menu, jossa on neljä eri pääruokaa, ja menu vaihtuu viikottain. Tämän lisäksi voi myös tilata kolmen ruokalajin illallisen.

Itse tilasin sieltä lounaaksi kanaa, ja se oli oikein hyvää ja täyttävää!

Pub Niska

Useamman kerran olemme myös hakeneet ruoka Niskasta, sekä lounasta että peltileipää (pizzaa). Heillä on kolmen vaihtoehdon lounasmenu, jossa on päivittäin vaihtuvat liha- ja kalavaihtoehdot, sekä viikottain vaihtuva kasvisvaihtoehto. Heidän pizzojaan voi myös tilata Visit Vaasan verkkokaupan kautta. Lisätietoja heidän verkkosivullaan.

Linh & Le

Kirjoitin jo aiemmin että Linh & Le on mielestäni parhaimpia aasialaisia ravintoloita Vaasassa. Heillä on facebook-sivullaan neljän eri ruokalajin take away-menu, ja kaikki maksavat ainoastaan 8€ per annos!

Loftet

Ravintola Loftet:issa on kaksi eri lounasvaihtoehtoa, päivittäin vaihtuva liha- tai kalaruoka, sekä viikottain vaihtuva kasvisruoka. Menu löytyy täältä. Huomasin myös tänään, että he ovat avanneet verkkokaupan, jonka kautta voi tilata ja maksaa lounaansa.

1h+k

Ravintola 1h+k:ssä on neljä eri lounasvaihtoehtoa: keitto, salaatti ja kaksi muuta lämmintä ruokaa. Keitto ja salaatti vaihtuvat viikottain, ja kaksi muuta vaihtoehtoa päivittäin. Lisätietoja verkkosivulla.

Aroma

Aromasta hain silloin tällöin salaatin jo ennen korona-aikaa. Heillä on salaattibuffetti josta he kokoavat asiakkaalle salaatin. Salaattiin sisältyy vihersalaatti, kolme perusainesta (useimmiten kurkkua, tomaattia, melonia), kaksi valitsemaansa proteiinilisää, sekä siemeniä, pähkinöitä ja salaattikastiketta (jos haluaa). Lisäksi pala heidän leipomaansa leipää sisältyy hintaan. Oikein hyvää ja se ei ole mikään pieni salaatti, joten siitä tulee kyllä täyteen!

Valitettavasti minulla ei ollut salaatti-kuvaa, mutta yhtenä sunnuntaina haimme kävelyn yhteydessä sieltä muffinsit. Paljon hyvää makeaa heillähän on myös!

Magokoro

Myös Magokorosta tapasin hakea take away sushia jo ennen korona-aikaa, se on vaan niin hyvää! Tilauksen pystyy sitä paitsi kätevästi tekemään heidän verkkokaupan kautta.

K.achi

Toinen paikka, josta saa sushia, on K.achi. Heillä on facebook-sivullaan kuuden ruokalajin take away menu. Yhtdessä annoksessa on pelkästään suhsia, ja muissa on joko sekä sushia että lämmin ruoka, tai vain lämmin ruoka. Menu löytyy täältä.

Luulen, että tässä oli kaikki ne ravintolat, joista olemme viime aikoina tilanneet ruokaa. Lista ei mitenkään ole kaiken kattava, myös monet muut ravintolat ovat avoinna ja tarjoavat take away ruokaa.

Kaiken kaikkiaaan olen ollut hyvin tyytyväinen take away kokemuksiini. Ruoka on ollut hyvää ja tilaaminen on aina ollut sujuvaa, olemme tehneet tilauksen etukäteen puhelimitse ja sitten hakeneet ruoan sovittuna aikana. Monet ravintolat myös tarjoavat ilmaisen kotiinkuljetuksen tietyn matkan päähän, tai sitten voi tilata Woltin kautta. Huono puoli tässä ruoan hakemisessa on tietysti suuri jätemäärä mikä pakkauksista muodostuu, ja sittenhän ei ole ihan sama asia syödä ruokansa laatikosta kuin tarjoiltuna lautaselle. Toinen asia mitä henkilökohtaisesti olen kokenut hieman ongelmallisena on, että annoskoot useimmiten ovat minulle liian suuria 😀 Tämä kai ei sinänsä ole ongelma, mutta tuntuu kurjalta heittää pois ruokaa ja useimmiten ei kuitenkaan ruokaa ole tarpeeksi kahteen annokseen… Mutta se on varmaa pienin ongelma tässä yhteydessä 🙂

Nythän on hieman epäselvää miten ravintoloiden toiminta jatkuu, mutta varmasti take away tulee olemaan yksi vaihtoehto jatkossakin. Joten toivottavasti joku sai tästä jotain vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *