Matka-aiheiset tv-ohjelmat

Nyt kun ei pääse matkustamaan niin pitää keksiä muita tapoja nähdä maailmaa. Yksi tapa on tietenkin matka-aiheiset ohjelmat, vaikka nämä eivät ehkä vähennä matkakuumetta. Tässä postauksessa vinkkaan muutamista matkailuun liittyvistä tv-sarjoista. Kaikki ovat myös katsottavissa netissä ilmaiseksi.

Egenland

Egenland on sarja joka esittelee hieman harvinaisempia käyntikohteita Suomessa, yleisön ehdotuksien perusteella. Miten olisi esimerkiksi kierros toistenlaisten oppaiden kanssa Pasilassa tai Kalliossa, tai käynti Suomen kauneimmalle meteoriittikraaterille? Koska lähitulevaisuudessa varmaan lähinnä kotimaan matkailu tulee olemaan ajankohtaista, niin tämä sarja tarjoaa paljon hyviä vinkkejä. Jaksot ovat noin puolen tunnin mittaisia, puhe pääasiassa ruotsiksi mutta tekstitys suomeksi. Uusin kausi näytettiin televisiossa vuoden alussa, mutta Yle Areenassa kaikkia kolmea jaksoa voi katsoa milloin vaan.

Hansin matkassa

Tätä sarjaa seuraan parhaillaan. Sarjassa yhdistyvät ruoka ja matkailu. Suomalainen kokki Hans Välimäki vierailee ulkomailla asuvien tunnettujen suomalaisten luona, ja yhdessä he käyvät sekä ulkona syömässä että valmistavat illallisen. Sarjaa näytetään useamman kerran viikossa Nelosella ja Liv:illä, ja se on myös nähtävissä Ruudussa.

Ellan matkassa

Tässä sarjassa Italiassa asuva Ella Kanninen vie katsojat mukaan matkalle roomalaisten valloittajien jalanjäljissä Pohjois-Italiasta Saksaan. Sarjassa yhdistyvät siis matkailu ja historia, ja minun makuun siinä oli melkein liikaa historiaa. Mutta itse matkailu-osuus oli mielenkiintoinen, varsinkin muutamien paikkojen näkeminen missä itse olin käynyt. Sarjaa näytettiin televisiossa alkuvuodessa, mutta ensimmäinen ja toinen kausi ovat nyt nähtävissä Areenassa.

Nikolaj Coster-Waldau: Läpi Grönlannin

Tämä lyhyt sarja, jossa on ainoastaan viisi jaksoa, kertoo tanskalaisesta näyttelijästä Nikolaj Coster-Waldausta, joka lähtee seikkailumatkalle läpi Grönlannin. Tätä sarjaa en ole vielä nähnyt, mutta se vaikuttaa mielenkiintoiselta! Sarja on tanskaksi ja tekstitetty suomeksi. Sen voi katsoa Areenasta.

Onko sinulla muita vinkkejä mielenkiintoisista matka-aiheisista sarjoista tai ohjelmista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *