Matkavuosi 2019

Vuosi 2019 lähenee loppuaan ja on aika sekä katsoa taaksepäin mitä vuoteen on mahtunut että eteenpäin uutta vuotta kohti. Annan harvoin uuden vuoden lupauksia, mutta sen sijaan minulla saattaa olla uuden vuoden tavoitteita. Tälle vuodelle yksi tavoite oli perustaa matkablogi ja toinen oli matkustaa enemmän kuin aiemmin. Ensimmäisen tavoitteen saavutin jo tammikuussa kun perustin tämän blogin, ja voin nyt todeta että se oli hyvä päätös! Olen pitänyt kirjoittamisesta todella paljon, vaikka päivitykset eivät aina ole olleet säännöllisiä. Mutta joskus on vaikea löytää aikaa kirjoittamiselle kaiken muun ohella, enkä halua että tuntuu että olisi pakko päivittää blogia. Olen myös saanut paljon inspiraatiota muiden (matka)blogien kautta, ja ennen kaikkea kaikkien matkaprofiilien kautta jota olen alkanut seuraamaan Instagramissa.

Toisen tavoitteen saavuttaminen – matkustaa enemmän kuin aiemmin – sujui niin ja näin. Kävin ”vaan” kolmella ulkomaan matkalla tänä vuonna, mikä on yhtä monta kuin kahtena edellisenä vuotena. Mutta sen sijaan matkapäivien määrä oli hieman korkeampi kuin kahtena edellisenä vuotena. Sitten olen tietysti myös matkustanut jonkun verran kotimaassa ja näistä matkoista olen alkanut pitämään kirjaa vasta tänä vuonna, joten näitä on vaikea verrata edellisiin vuosiin.

Miltä matkavuosi 2019 sitten näytti? Siitä lisää tässä postauksessa.

Tammikuu

Matkavuosi alkoi hyvin viikon matkalla Gran Canarialle heti vuoden alussa. Aurinkoa, lämpöä ja rentoutumista, sekä myös yksi päiväretki josta olen kirjoittanut enemmän tässä (ruotsiksi). Tämän matkan aikana syntyi myös paljon ideoita tähän blogiin, mm. blogin nimi.  

Puerto Rico, Gran Canaria

Helmikuu

Helmikuussa vietin yhden viikonlopun Helsingissä, jossa kävin 30-vuotisjuhlissa. Mukava tavata ystäviä joita en ollut nähnyt pitkään aikaan.

Maaliskuu

Maaliskuussa ei oikeastaan ollut mitään matkoja, jos ei yhtä yöpymistä ystävien luona Vexalassa lasketa 🙂

Huhtikuu

Huhtikuussa sen sijaan olin kahdella matkalla, ensin pidennetty pääsiäisviikonloppu Portugalissa ja sitten yksi viikonloppu Helsingissä, jossa olimme katsomassa Chess-musikaalia.

Lissabon, Portugali.

Toukokuu

Myös toukokuussa oli kaksi matkaa, ensin työmatka Turkuun ja sitten työmatka Kööpenhaminaan.

Kesä-heinä-elokuu

Kesäkuukausina ei oikeastaan ollut mitään pitempiä matkoja, mutta sen sijaan useita retkiä lähiseudulla. Oli käyntejä kotikonnuilla, kesämökillä Ruovedellä, päivä Tampereella, sekä useita pieniä retkiä Pohjanmaalla.

Kesäpäivä Kristiinankaupungissa.

Syyskuu

Syyskuussa vietin yhden viikonlopun Ahvenanmaalla, jonne pääasiassa lähdin työmatkalle. Mutta pidensin hieman matkaa ja ehdin siten myös lomailla ja viettää aikaa siellä asuvan ystävän kanssa.

Getabergen Ahvenanmaalla.

Lokakuu

Lokakuussa kävin Seinäjoen käsityömessuilla, ja yhtenä viikonloppuna kävimme Ruovedellä laittamassa mökin talvikuntoon.

Syksy kesämökillä.

Marraskuu

Marraskuussa olin taas yhden viikonlopun Ahvenanmaalla töiden merkeissä, ja sen jälkeisellä viikolla vielä toisella työmatkalla Helsingissä.

Joulukuu

Joulukuussa ei sitten ollutkaan enää mitään matkoja, vaan ainoastaan jouluvalmisteluja.

Vuosi kokonaisuudessaan

Eli yhteenvetona, vuoden ulkomaan matkat menivät:

  • Gran Canarialle
  • Portugaliin
  • Köpenhamninaan

ja kotimaan matkat:

  • Helsinkiin x 3
  • Ahvenanmaalle x 2
  • Turkuun
  • Tampereelle
  • Ruovedelle
  • Eri puolille Pohjanmaata

Vaikka vuoden aikana en ehkä matkustanut (ulkomaille) ihan niin paljon mitä olin ajatellut, niin vuosi oli kuitenkin kaiken kaikkiaan ihan hyvä matkavuosi, jonka aikana olen saanut nähdä kaikenlaista ja myös kokea muutamia uusia paikkoja. Mutta vuosi on myös ollut aika raskas ja jätän sen mielelläni taakseni ja toivon valoisampaa vuotta 2020.

Tällä hetkellä vuoden 2020 matkakalenteri on lähes tyhjä, pois lukien yksi työmatka Helsinkiin helmikuussa. Joten alkaa olemaan aika suunnittelemaan ensi vuoden reissuja, ja toivon että vuosi tulee sisältämään monia hienoja matkoja ja kokemuksia. Jokin uusi maa olisi myös kiva 🙂 Unelmoin lähinnä paikoista, joissa en ole aiemmin käynyt, kuten eri paikoista Italiassa (Rooma, Amalfin rannikko, Cinque terre), Slovenia, Krakova, Vilna, Islanti, New York ja Kaakkoisaasia. Tukholmassa en ole käynyt pitkään aikaan joten myös siellä olisi kiva käydä pian, ja sitten toivon tietysti että pääsen näkemään myös uusia paikkoja kotimaassa. Saa nähdä mitä uusi (matka)vuosi tuo tullessaan, ja mitkä matkaunelmat toteutuvat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *