Matkoja joulun tienoilla

Tähän mennessä en ole ikinä ollut ulkomailla jouluna. Kauan se tuntui pois suljetulta vaihtoehdolta, mutta nykyään voisin kyllä kuvitella matkustavani ulkomaille jouluksi. En tosin tiedä innostuisiko kukaan läheisyydessäni tästä ajatuksesta 😉 Joka tapauksessa olen muutamia kertoja ollut matkoilla ennen joulua tai sen jälkeen, ja tässä postauksessa ajattelin kirjoitella näistä matkoista.

Vuonna 2006 olin Tukholmassa välipäiväostoksilla muutaman ystävän kanssa. Tästä matkasta ei ollut kovin monta kuvaa tallessa, mutta valaistettu kuusi galleria-ostoskeskuksessa on ainakin ikuistettu.

Yhtenä vuonna olen viettänyt uutta vuotta ulkomailla, ja se oli vuodenvaihteessa 2010/2011 kun olin Lontoossa ystävän kanssa. Sää ei ollut mitä parhain sinä ajankohtana, mutta saimme kuitenkin nähdä ja kokea paljon. Jonkun verran joulukoristeita oli tietenkin esillä, ja ilotulitukset uuden vuoden aattona olivat aivan huikeat.

Tämän vuoden alussa olin viikon Gran Canarialla heti vuodenvaihteen jälkeen. Siellä oli silloin vielä kaikki joulukoristeet esillä, ja oli vähän mielenkiintoista nähdä joulujuttuja auringon, lämmön ja palmujen keskellä.

Kaksi viikonloppua tänä syksynä olen viettänyt Maarianhaminassa Ahvenanmaalla töiden merkeissä, ja toinen näistä oli marraskuun lopussa. Juuri sinä viikonloppuna oli Maarianhaminassa myös joulukaudun avaus, jolloin jouluvalot sytytettiin.

Ja sitten olen tietenkin ollut muutamia kertoja Helsingissä joulun alla, kuten tänä vuonna marraskuun lopussa. Aivan ihania jouluvaloja siellä, vaikka ei ne kuvissa näytäkään yhtä hyvältä kuin todellisuudessa.

Julbelysning utanför Stockmann i Helsingfors.

Kauan olen myös halunnut matkustaa joulumarkkinoille jonnekin Euroopan kaupunkiin joulun tienoilla, mutta vielä tämä matka ei ole toteutunut. Ehkä ensi vuonna?

Oletko mieluummin kotona vai ulkomailla jouluna/joulun tienoilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *