Uudet ravintolat Vaasassa

Vuoden alussa kirjoitin postauksen Vaasan ravintoloista (ruotsiksi), ja tämä on ollut vuoden eniten luettu postaus. Mutta uusia ravintoloita tulee koko ajan ja olen kauan ajatellut kirjoittavani näistä. Tässä siis lista viimeisen vuoden aikana Vaasassa avatuista ravintoloista.

Juku

Pian vuosi sitten, marraskuun alussa viime vuonna, Vaasan sushitarjonta lisääntyi kun ravintola Juku avattiin uudessa kauppakeskus Espenissä osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 16. Tämän jälkeen olen käynyt heidän lounasbuffetissa useamman kerran, ja mielestäni se on hyvä ja monipuolinen. Sushin lisäksi siellä tarjoillaan myös muuta (lämmintä) aasialaista ruokaa. Sitä paitsi jälkiruoaksi saa jäätelöä.

Ristorante Momento

Myös Espenissä, Jukun vieressä, avattiin vuoden alussa Ristorante Momento. Heillä on iso valikoima kaikenlaisia ruokalajeja: pizzaa, pastaa, salaatteja, hampurilaisia, sekä erilaisia liha- ja kalaruokia. Tässä ravintolassa olen vain käynyt kerran, ja mielestäni se oli silloin ihan ok. Ei ehkä mikään kovin erikoinen makuelämys, mutta jos haluaa yksinkertaista ja edullista ruokaa, niin tämä on hyvä vaihtoehto. Voisin kuvitella että ravintola sopisi hyvin esimerkiksi lapsiperheille.  

Pub Niska

Edellisessä ravintola-postauksessa kirjoitin ravintolasta Kaffehuset August joka oli pian sulkemassa ja sen tilalle oli tulossa ahvenanmaalaisen Michael Björklundin ravintola Pub Niska. Tämä ravintola avattiin siis Augustin tiloissa (Hovioikeudenpuistikko 13) samoihin aikoihin kuin Ristorante Momento avattiin. Olen käynyt siellä kerran syömässä heidän ”peltileipää” (pizza) ja se oli oikein hyvää. Sanoisin että kuuluu Vaasan parhaimpien pizzojen joukkoon! Pizzan lisäksi siellä on arkisin tarjolla myös lounasta.

Kaunis Nepal

Vähän myöhemmin keväällä nepalilainen ravintola Kaunis Nepal avattiin edellisen ravintola Alhambran tiloihin (Hietasaarenkatu 18). Olen käynyt siellä kerran lounaalla ja silloin en ehkä ollut kovin vaikuttunut. Tosin en tiedä minkälaista nepalilainen ruoka tulisi olla, joten en voi sanoa johtuiko tyytymättömyyteni siitä, etten pidä nepalilaisesta ruoasta vai jos se ei ollut hyvää nepalilaista ruokaa.

Urban pasta

Yksi Vaasan ravintolatarjonnan uusimmista tulokkaista on pastaravintola Urban Pasta (Hovioikeudenpuistikko 11), joka avattiin muutama viikko sitten. Siellä kävin itse asiassa lounaalla tällä viikolla, joten tämä on se ravintola joka on tuoreimpana muistissa. Siellä oli silloin kaksi eri lounasvaihtoehtoa; tomaattipasta ja pestopasta, joista valitsin myöhäisemmän.

Se oli oikein hyvää, ja myös salaattipöytä oli hyvä ja monipuolinen. Siinä oli sekä savustettua lohta että kananmunaa erilaisten vihannesten lisäksi. Mielenkiintoisia seinämaalauksia ravintolassa myös oli.

Huono puoli tässä ravintolassa oli tosin se, että se tuntui hieman meluisalta. Tila on pieni ja siellä oli ihan täyttä lounasaikaan, samalla kuin ihmisiä jonottivat saadakseen pöydän. Eli se ei ollut kovin rauhoittava lounas, mutta luulen että ihmisiä on enemmän nyt kun ravintola on juuri avattu, ja että tilanne ajan myötä rauhoittuu.

HEJM

Toinen ravintola joka on avattu tänä syksynä, on mestarikokko Mattias Åhmanin HEJM kalastuksen talossa. Tässä ravintolassa en valitettavasti ole vielä käynyt, mutta heiltä jotka ovat siellä käyneet, olen kuullut pelkästään hyvää. Arvelen että se saattaisi kuulua jopa Vaasan parhaimpiin ravintoloihin. Mutta tästä oma postaus sitten kun olen siellä käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *