Kirpputorit Vaasassa

Matkustaminenhan kuormittaa ilmastoa ja siksi olisi mielestäni hyvä yrittää kompensoida matkustamistaan jollain muulla tavalla. Yksi tapa on vähentää muuta kulutusta. Tätä en tee ainoastaan ilmaston takia koska en muutenkaan yleensä osta mitään turhaa. Mutta olen ehkä viime vuosina ruvennut ajattelemaan sitä tietoisemmin ja myös yrittänyt ostaa enemmän käytettynä. Olen alkanut käymään kirputoreilla useammin, ja myös tietoisesti alkanut etsimään sieltä esim. vaatteita. Olen käynyt monilla Vaasan kirpputoreilla tässä alkuvuodesta ja sain idean kirjoittaa postauksen niistä.

Comboliina

Tämä on suosikkikirpputorini ja myös se kirpputori, jossa käyn useimmiten. Meillä on myös muutaman kerran ollut oma kirppispöytä siellä. Koska tämä kirpputori muodostuu yksityishenkilöiden myyntipisteistä niin joutuu vähän etsimään jos todella haluaa löytää jotain, mutta hyvällä tuurilla voi tehdä hienoja löytöjä. Viimeksi kun kävin siellä niin ostin uuden näköisen paidan eurolla, ja olen myös ostanut sieltä esim. askartelutavaroita, kirjoja ja lehtiä. Kirppistavaroiden lisäksi siellä on myös outletmyynnissä esim. pesuaineita, mattoja ja muita sisustusesineitä.

Comboliina löytyy osoitteesta Sepänkyläntie 4 ja on avoinna ma-pe 11-19, la 11-18, su 11-16 (alla olevassa kuvassa vanhat aukioloajat). 

Kuva lainattu osoitteesta http://www.combokirppis.fi/comboliina/
Kuva lainattu osoitteesta http://www.combokirppis.fi/comboliina/

Combo

Combo kuuluu samaan yritykseen kun Comboliina, ja konsepti on siis sama. Combo on oikeastaan ollut olemmassa pidemmän aikaa kun Comboliina. Mutta koska se sijaitsee keskustan ulkopuolella niin en käy siellä yhtä usein kuin Comboliinassa.

Combo löytyy osoitteesta Lentokentäntie 7 ja on avoinna ma-pe 11-19, la 11-18, su 11-16. 

Punaisen ristin kirppis

Punaisen ristin kirppikseltä löytyy vaikka mitä – astioita, kirjoja, vaatteita, kenkiä, laukkuja, urheiluvälineitä, kaulusteita, verhoja… Ja hyvä puoli tässä kirppiksessä on, että tavarat ovat hyvin organisoitu eri kategorioiden mukaan, niin että esim. kaikki kirjat ovat yhdessä paikassa, kaikki vaatteet yhdessä paikassa jne. Siitä huolimatta en ole tehnyt mitään suuria löytyjä siellä (vielä). Mutta tänne tapaamme myös lahjoittaa sellaisia vanohja vaatteita ja tavaroita mitä emme itse jaksa myydä kirppiksellä. Ja tulothan menevät hyvään tarkoitukseen.

Punaisen ristin kirppis löytyy osoitteesta Vöyrinkatu 42 ja on avoinna ma-pe 10-18 ja la 10-16.

Kuva lainattu osoitteesta http://spr-kirppis.fi/stores/vaasa/

ReStore Second Hand

Kun tämä second hand -kauppa avattiin Vaasan keskustassa reilu vuosi sitten niin tarjonta oli mielestäni oikein hyvä. Siellä oli paljon saman tyyppisiä vaatteita kuin muissakin kaupoissa, mutta halvemmalla ja tietinkin käytettynä. Vaitettavasti en ole ollut yhtä tyytyväinen viime aikoina kun olen käynyt siellä. Suurin osa vaatteista on tuntunut aika vanhanaikaisilta… Sen lisäksi siellä on hieman sekavaan, vaikka vaatteet ovat osittain järjestetty värien mukaan. Mutta tämä on kuitenkin ainoa keskustassa sijaitseva second hand -kauppa, joten siellä on hellpo pistäytyä samalla kun on muilla asioilla keskustassa.

ReStore Second Hand löytyy osoitteesta Vaasanpuistikko 14 ja on avoinna ma-pe 11-18 ja la 11-16.

Minimossen

Minimossen sanotaan olevan Suomen ensimmäinen kierrätysgalleria, ja se avattiin Vaasan Isolahdessa vuoden 2019 lopussa. Galleriaa ylläpitää jäteyhtiö Stormossen, ja siellä on neljä eri yrittäjää jotka myyvät kierrätettyjä ja kestävästi tuotettuja tuotteita. Samassa paikassa on myös kierrätyspisteitä ja kahvila.

Tämä oli minusta hyvä aloite ja kävin galleriassa ensimmäistä kertaa muutama viikko sitten. Valitettavasti olin vähän pettynyt, olin ehkä odottanut ”gallerialta” enemmän. Tarjonta ei ollut kovin suuri ja monet tuotteet tuntuivat hieman kalliilta siihen nähden että olivat kierrätettyjä. Hyvä puoli oli että siellä oli siistiä ja tavarat hyvässä järjestyksessä.

Minimossen on avoinna ti-pe 11-18 ja la 11-15.

Torikirppis

Tämä vaihtoehto ei tietenkään ole ajankohtainen tällä hetkellä, mutta kesäsunnuntaisin Vaasan torilla pidetään kirpputoria, johon kuka tahansa saa mennä myymään tavaroitaan. Joten siellä voi olla mukava käydä kauniina kesäpäivänä.

Toivottavasti nyt innostuit käymään jollain kirpputorilla Vaasassa tai muualla 🙂

5 vastausta artikkeliin “Kirpputorit Vaasassa”

  1. Mihin unohtui Liisanlehdossa oleva kirpputori Omatori (Omis) jossa myös erittäin laaja valikoima tavaraa ?

  2. Toivon tähti, Rauhankatu 20, pieni, siisti ja söpö kirppis. Kannattaa poiketa!

    1. Kiitti vinkistä, olen kyllä mennyt siitä joskus ohi mutta en ikinä käynyt, pitääpä joskus poiketa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *