Bloggen 2 år!

Idag är det två år sedan jag skrev det första inlägget på den här bloggen. Dagen till ära tänkte jag se tillbaka på det senaste bloggåret, alltså från den 18.1.2020 och fram tills idag.

Under året som gått har jag skrivit sammanlagt 25 inlägg med ojämna mellanrum. Eftersom året inte innehöll några utlandsresor så blev det inte heller några inlägg direkt relaterade till utlandsresor. Istället har inläggen handlat om naturstigar och vandringsleder, samt andra utflykter och besöksmål i Finland, caféer och restauranger i Vasa, reserelaterade tv-serier och virtuella resor, samt en och annan lista.

Även om bloggåret inte varit det bästa för resebloggare, så har besöksmängden faktiskt ökat på min blogg. Det märks att många rört på sig mer än vanligt i Finland, för det är inläggen om naturstigar och vandringsleder, samt andra besöksmål i Finland som lockat flest besökare. Speciellt under sommarmånaderna märktes det att många hittade dessa inlägg via googlingar.

Sammanlagt hade bloggen 7470 besök under det senaste året (jämfört med 1576 året innan), varav ungefär 80 % hade hittat hit via sökmotorer. Flest besökare var det under tidsperioden juli-oktober. De fem mest besökta svenskspråkiga inläggen under det senaste året var alla Vasa-relaterade, de tre första från år 2020 och de två sista från år 2019:

  1. Molnträskets naturstig i Vasa
  2. Loppisar i Vasa
  3. Edvinsstigen i Vasa
  4. Brunch i Vasa med omnejd
  5. Restauranger i Vasa

Jag tror ju tyvärr inte att detta år heller kommer att innehålla särskilt många utlandsresor, men förhoppningsvis en del resor och utflykter i Finland åtminstone. Så tanken är att fylla bloggen med ett och annat inlägg också under inkommande bloggår.

Vad skulle du vilja läsa om här på bloggen? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet, eller kontakta mig på annika@lifeisajourney.fi. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *