Sommarsemestern

Semestern är förbi och som vanligt gick den i ett huj. Känns lite vemodigt både att semestern är slut och att sommaren gått in i sin sista månad, samtidigt som det förstås också brukar vara lite skönt att komma in i rutinerna igen. Denna sommar har för många säkert varit lite annorlunda än vanligt. Det har varit riktigt roligt att via sociala medier följa med allas resor i hemlandet i sommar, och det känns som att jag lärt känna många nya ställen i Finland enbart på detta sätt. Det finns ju så mycket att se och göra i Finland också!

För egen del har sommaren dock inte skiljt sig så mycket från tidigare somrar eftersom jag inte annars heller har brukat resa utomlands i någon större utsträckning under de senaste somrarna. Det enda som egentligen känts annorlunda denna sommar är avsaknaden av olika sommarevenemang, men å andra sidan var det ganska skönt att inte ha så många specifika datum att passa. Förutom detta så har jag/vi med andra ord gjort ungefär samma saker som vi brukat under sommarsemestern, dvs. tillbringat tid på sommarstugor och hos föräldrarna (inklusive små utflykter från dessa ställen som jag t.ex. skrivit om här och här), och varit på en liten roadtrip till Kalajoki-Karleby-Jakobstad (som jag ska skriva mer om senare). Några dagar hemma i Vasa mellan turerna har vi också hunnit med då vi bland annat passat på att fylla på bärlagren i frysen samt att fixa lite sådant hemma som man annars inte hinner/orkar med. Vädret har ju inte alltid visat sig från sin bästa sida men egentligen har det inte stört nämnvärt, det har varit ganska trevligt att pyssla på inomhus under regniga dagar också.

Även om det känns som att sommaren är slut då semestern är slut så får vi hoppas på en vacker augusti-månad, och att man ännu kan göra somriga saker på kvällar och veckoslut. Det ser ju åtminstone lovande ut just nu med tanke på att värmebölja utlovas till helgen!

En solig sommardag på sommarstugan i Kaskö alldeles i början av semestern, då hela semestern ännu låg framför en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *