Päivä Tampereella

Loman toisella puoliskolla vietimme vielä muutaman päivän kesämökillä Ruovedellä, ja näiden päivien aikana teimme yhtenä päivänä päiväretken Tampereelle. Vaikka olen käynyt Tampereella monta kertaa aiemmin niin siitä on kauan aikaa kun olen tutustunut kaupungin nähtävyyksiin ja liikkunut myös ydinkeskustan ulkopuolella. Kun olimme päättäneet lähteä sinne käväisin siis visittampere.fi -sivustolla ja löysin muutaman kiinnostavan kohteen (kotisivut ovat muuten hyvin selkeät ja löytyvät monessa eri kieliversiossa!). Tässä postauksessa kerron missä paikoissa me kävimme Tampere-päivämme aikana.

Pyynikin näkötorni

Tampereella on useita näköalapaikkoja ja aloitimme päivän yhdessä niistä: Pyynikin näkötornissa. Kotisivun mukaan tämä ”on rakennettu maailman korkeimman jääkauden muodostaman soraharjun korkeimmalle kohdalle.” Aiemmin olen käynyt sekä Näsinneulassa että Sky Bar Sokos hotel tornissa Tampereella. Näkymät Pyynikin näkötornista olivat vähintään yhtä kauniit, vaikka torni ei näytä kovin korkealta.

Sanoisin että vierailu Pyynikin näkötornissa oli koko päivän kohokohta. Kun tulimme alas tornista maistoimme myös kuuluisia ja hyviä munkkeja Pyynikin munkkikahvilassa.

Tallipiha

Pyynikistä suuntasimme keskustaan ja Tallipihaan. Siellä on kivoja pieniä käsityö- ja lahjapuoteja, ja myös suosittu suklaapuoti.

Muumimuseo

Lounaan jälkeen menimme maailman ainoaan Muumimuseoon, joka sijaitsee Tampere-talossa. Siitä asti kun museo avattiin muutama vuosi sitten niin minulla on ollut mielessä että haluaisin käydä siellä. Museossa esitellään eri muumikirjoja alkuperäiskuvituksien ja kolmiulotteisten kuvaelmien kautta ja museon kotisivun mukaan se on ”täysin uudenlainen, elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville”.

Ja kyllähän se tavallaan oli mielenkiintoinen, mutta mielestäni se ei kuitenkaan ihan täyttänyt odotuksia… Olin ehkä odottanut saavani tietää enemmän kirjojen ja niiden luonnin taustasta, enkä pelkästään kirjojen esittelyä. Ehkä näyttelystä olisi saanu enemmän irti myös jos tosiaan olisi lukenut alkuperäiskirjat. Voi olla että museovierailuun vaikutti myös se, että tämä oli päivän viimeinen käyntikohde ja että energiatasot eivät enää olleet täydet. Mutta todellisille muumifaneille museo on varmaankin käymisen arvoinen, ja 12 € sisäänpääsymaksu ei myöskään tuntunut kauhean korkealta vaikka tämä ei ehkä ollut mielenkiintoisin museo, jossa olen käynyt. Tekijänoikeudellisista syistä museossa ei saanut valokuvata, joten minulla ei ole kuvia itse näyttelyistä.

Tyytyväisinä ja muutaman kokemuksen rikkaampana lähdimme sitten takaisin kesämökille ja voitiin todeta että kesä-Suomella on paljon tarjottavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *